Ce stim de fapt – partea a – XV – a

what4

 

Am vazut de mai mult de 3 ori faimosul documentar ” What the bleep do we Know?” si de fiecare data am inteles mai mult.

In acelasi timp, recunosc ca e destul de dificil de urmarit pentru cineva neobisnuit cu acest gen de informatii, cu termenii stiintifici si expresiile academice care ruleaza, in film, destul de repede.

Pentru ca consider ca acest documentar e extrem de valoros, practic popularizeaza noua stiinta care explica lumea – fizica cuantica – si cred ca e mai accesibil sub forma de script, il voi relua in cateva parti.

Documentarul integral, subtitrat, il poti vedea aici.

 

Creierul e capabil sa faca milioane de lucruri diverse si oamenii ar trebui sa afle cat de capabili sunt de fapt si cat de performanta este mintea lor.

Cunoasterea acestui fapt incredibil poate sa faca atat de multe pentru noi, ne poate ajuta sa invatam, ne putem chiar transforma si adapta, putem deveni mai buni decat suntem si ne poate chiar ajuta sa ne transcedem conditia.

Poate exista chiar un model prin care sa ne duca la un nivel superior al existentei noastre, la care sa putem intr-adevar intelege lumea intr-un mod mai profund, un nivel la care sa putem intelege relatia noastra cu celelalte lucruri si fiinte intr-un mod mai profund.

Si putem de asemenea sa ne atribuim o semnificatie mai profunda noua insine si lumii din care facem parte.

Putem arata ca exista o parte spirituala a creierului nostru,ca e o parte la care putem avea acces cu totii, e ceva ce putem face cu totii.
Trebuie sa formulam ceea ce ne dorim si sa ne concentram atat de mult si sa fim atat de focalizati asupra acestui lucru, sa fim atat de constienti de el, incat sa ne pierdem pe noi insine, sa pierdem notiunea timpului si a identitatii noastre si in clipa in care suntem atat de implicati in acea experienta, incat pierdem notiunea propriei fiinte, a timpului, imaginea aceea e singura imagine reala.

Si cu totii am trait aceasta experienta, cand ne-am hotarat ca ne dorim ceva.

Aceasta e fizica cuantica in actiune.

Aceasta e realitatea care se manifesta.

E Observatorul in actiune.

Constiinta ta ii influenteaza pe cei din jur, influenteaza proprietatile materiei, influenteaza viitorul.

Participi la crearea propriului viitor.

Eu sunt mult mai mult decat cred ca sunt si pot fi si mai mult decat atat.

Pot sa influentez mediul inconjurator, pe ceilalti oameni, pot sa influentez chiar si spatiul, pot sa influentez viitorul.

Sunt responsabil pentru toate acestea.

Nu sunt separat de mediul inconjurator.

Suntem una.

Sunt legat de tot ce este in jurul meu.

Nu sunt singur.

A sti ca aceasta interconexiune a intregului univers, ca suntem interconectati intre noi si in acelasi timp interconectati cu intregul univers la un nivel fundamental, cred ca e cea mai buna explicatie posibila data spiritualitatii.

Cred ca scopul nostru aici este sa ne dezvoltam inzestrarile si potentialitatile si sa invatam sa fim creatori care actioneaza efectiv.

Ca sa recunoastem identitatea cuantica, locul in care avem intr-adevar posibilitatea de a alege, pentru a recunoaste existenta inimii.

Atunci cand apare aceasta schimbare de perspectiva putem spune ca respectiva fiinta s-a iluminat.

Mecanica cuantica ii permite intangibilului fenomen al libertatii sa se intrepatrunda cu natura umana.

Fizica cuantica, foarte succint vorbind, este fizica posibilitatilor.

Si in mod fundamental ridica intrebarea: Ale cui sunt posibilitatile?

Cine alege dintre aceste posibilitati pentru a ne oferi evenimentul experimentat efectiv?

Si singurul raspuns satisfacator, atat din punct de vedere logic cat si al semnificatiei, este: Constiinta este fundamentul oricarei fiintari.

Trebuie sa cautam cunoasterea fara nici o interferenta a dependentelor noastre si daca putem face asta, vom manifesta cunoasterea in realitate si corpurile noastre o vor experimenta in noi moduri prin intermediul unor noi procese chimice, a unor noi holograme, prin intermediul acelui „altundeva” al mintii, dincolo de visele noastre cele mai nesabuite.

Cu totii vom atinge intr-o zi nivelul avatarilor despre care doar am citit in carti.

Cum putem masura efectele?

Ne traim viata si putem vedea apoi daca in viata noastra s-a schimbat ceva.

Si daca s-a schimbat ceva, noi vom deveni oamenii de stiinta ai vietii noastre.

Acesta e motivul pentru care suntem aici.

Testeaza si vezi daca e adevarat.

Lasă un comentariu