Ce stim de fapt – partea a – XIII – a

what2

Am vazut de mai mult de 3 ori faimosul documentar ” What the bleep do we Know?” si de fiecare data am inteles mai mult.

In acelasi timp, recunosc ca e destul de dificil de urmarit pentru cineva neobisnuit cu acest gen de informatii, cu termenii stiintifici si expresiile academice care ruleaza, in film, destul de repede.

Pentru ca consider ca acest documentar e extrem de valoros, practic popularizeaza noua stiinta care explica lumea – fizica cuantica – si cred ca e mai accesibil sub forma de script, il voi relua in cateva parti.

Documentarul integral, subtitrat, il poti vedea aici.

 

Noi existam in centrele asociative din creierele noastre, care ne afirma identitatea si personalitatea.

Oamenii de rand din lumea aceasta care considera viata plictisitoare, sau care nu se simt inspirati de viata, cred asta pentru ca nu au facut nici o incercare sa obtina cunostintele si informatia care sa-i inspire.

Ei sunt hipnotizati de mediul in care traiesc, prin intermediul mass-media, al televiziunii, al unor oameni care traiesc si creeaza idealuri si toti se straduiesc sa devina asemenea acelor idealuri.

Sunt idealuri pe care nimeni nu le poate de fapt implini, in ceea ce priveste aspectul fizic, frumusetea, carora multi oameni li se abandoneaza si-si traiesc vietile in mediocritate si se poate sa traiasca si sa nu-si doreasca niciodata mai mult, sa nu urce niciodata la suprafata, ca sa-si poata dori sa fie altceva.

Dar daca se ridica la suprafata si se intreaba „Mai exista si altceva mai mult?” , „De ce sunt aici?” „Care e scopul vietii?” „Incotro ma indrept?” „Ce se intampla cand mor?”, cand incep sa-si puna aceste intrebari, incep sa flirteze si sa interactioneze cu perceptia faptului ca poate au o cadere nervoasa, dar de fapt atunci vechile lor concepte si felul in care-si vizualizeaza viata in lumea aceasta, incep sa se prabuseasca.

Suntem pe un teritoriu in totalitate nou in creierul nostru, si practic ne reconfiguram creierul si efectiv ne conectam la un nou concept, care practic ne transforma din interior spre exterior.

Daca imi modific mintea, schimb astfel si ceea ce aleg?

Daca imi modific alegerile, mi se va schimba si viata?

De ce nu ma pot schimba?

De ce anume sunt dependent?

Care lucru de care sunt atasat, din punct de vedere chimic, il voi pierde?

Si ce persoana, loc, moment in timp sau eveniment, de care sunt atasat din punct de vedere chimic si pe care nu vreau sa le pierd pentru a nu fi nevoit sa experimentez reactia chimica care ar putea rezulta din asta?

De aici, tragedia umana.

Lasă un comentariu