Ce stim de fapt – partea a – VIII – a

 

 

Am vazut de mai mult de 3 ori faimosul documentar ” What the bleep do we Know?” si de fiecare data am inteles mai mult.

In acelasi timp, recunosc ca e destul de dificil de urmarit pentru cineva neobisnuit cu acest gen de informatii, cu termenii stiintifici si expresiile academice care ruleaza, in film, destul de repede.

Pentru ca consider ca acest documentar e extrem de valoros, practic popularizeaza noua stiinta care explica lumea – fizica cuantica – si cred ca e mai accesibil sub forma de script, il voi relua in cateva parti.

Documentarul integral, subtitrat, il poti vedea aici.

 

Cand eram mai tanar aveam multe idei despre cum e Dumnezeu.

Dar acum realizez ca nu sunt suficient de constient pentru a intelege cu adevarat ce inseamna acest concept.

Sunt una cu fiinta cea mareata care m-a creat si m-a adus aici, a format galaxiile si universurile.

Cum a fost indepartata aceasta stare din cadrul religiei?

Nu a fost greu.

Majoritatea problemelor produse de religie si de diferitele curente filozofice aparute de-a lungul secolelor, au fost niste greseli, pentru ca asa au si aparut – de la ideea ca Dumnezeu e o fiinta distincta si separata de noi, o fiinta pe care trebuie sa o venerez, sa o cultiv si sa o multumesc si de la care sa sper ca voi obtine o recompensa la sfarsitul zilelor mele.

Dar Dumnezeu nu e asa, aceasta e o blasfemie.

Dumnezeu este ceva atat de necuprins si unele parti, majoritatea partilor sale, care sunt asociate cu religia organizata, cred ca au facut mult rau lumii, femeilor, fiintelor oprimate, cladirii de la World Trade Center.

Si totusi in acelasi punct avem epifania unei stiinte extraordinare – punctul cel mai apropiat in care ajuns stiinta pentru a explica invatatura lui Isus, ca samanta de mustar e mai mare decat Imparatia Cerurilor, este fizica cuantica.

Acum avem o tehnologie extraordinara, de la magneti antigravitationali la campuri magnetice de energie nula si totusi mai pastram acest concept urat si superstitios de suburbie, despre Dumnezeu.

Oamenii recurg in mod obisnuit la minciuna, atunci cand sunt amenintati de aceste sentinte cosmice, la o pedeapsa eterna.

Dar Dumnezeu nu este asa.

Si odata ce incepi sa-ti pui intrebari in legatura cu imaginile si caricaturile traditionale despre Dumnezeu, s-ar putea sa pari agnostic, ateu, sau o persoana care submineaza ordinea sociala.

Dumnezeu e cu siguranta mai maret decat cea mai mare dintre slabiciunile omenesti si intr-adevar maretia inzestrarilor fiintei umane, pe care cu siguranta Dumnezeu o transcede, e cea mai remarcabila pentru a emula natura umana in splendoarea sa absoluta.

Cum poate orice barbat sau femeie sa pacatuiasca impotriva unei asemenea maretii a mintii?

Cum poate o mica unitate de carbon de pe Pamant, din suburbiile Caii Lactee, sa-l tradeze pe Dumnezeu cel atotputernic?

Asa ceva e imposibil.

Nivelul arogantei este egal cu nivelul controlului, detinut de cei care il creaza pe Dumnezeu dupa chipul si asemanarea lor.

 

 

 

Lasă un comentariu